Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1/2 główki małej czerwonej kapusty 1 marchewka 1 jabłko 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżki starego chrzanu sól himalajska lub kłodawska pieprz sok z cytryny koperek do posypania Wykonanie: Kapustę drobno szatkujemy, posypujemy solą i ugniatamy drewnianym tłuczkiem, aby zmiękła i puściła sok. Zapraszam po przepis, a tutaj znajdziecie co można jeść podczas diety, a także przykładowe menu na 7 dni diety warzywno-owocowej, w którym podaję Wam gotowy tygodniowy jadłospis. Surówka z czerwonej kapusty z marchewką i chrzanem (dieta dr Dąbrowskiej) Surówka z czerwonej kapusty z marchewką i chrzanem, to wspaniała i charakterna odmiana dla klasycznej surówki. Surówka z czerwonej kapusty z marchewką i chrzanem (dieta dr Dąbrowskiej)