Liczba porcji: 1-2 Składniki: 1 pstrąg tęczowy wypatroszony 1 natka pietruszki 2 ząbki czosnku ½ pomarańczy ½ fenkułu 2 łyżki masła ½ cytryny 5 rzodkiewek 2 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz Przygotowanie: Ten pieczony pstrąg z fenkułem i pomarańczami robi się bardzo prostu i jest idealny na zimowy obiad. Ten przepis przygotowałam specjalnie do Magazynu Kocioł – co kwartał wydajemy nowy numer, który możecie pobrać w formie e-booka całkowicie za darmo, więc bardzo zachęcam! Ryby najbardziej lubię właśnie w wersji pieczonej, gdyż zachowują w ten sposób dużo właściwości odzywczych i nie ociekają tłuszczem. Podany z sałatką sprawdzi się świetnie jako kompletne danie. Wokół układamy pokrojonego fenkuła, przekrojone na pół rzodkiewki i kawałki pomarańczy. Po tym czasie zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze 5 minut. Pieczony pstrąg z fenkułem i pomarańczami Fenkuł i pomarańcza świetnie współgrają z pstrągiem, spróbujcie tylko!