Liczba porcji: 2 Składniki na pudding: 1 banan 300 ml mleka roślinnego np. runa słonecznikowego Mleczni Bracia albo zwykłego mleka 4 łyżki nasion chia 4 łyżki masła orzechowego 1 łyżka karobu Składniki na przyozdobienie: ½ banana surowe kruszone kakao Przygotowanie: Wszystkie składniki blendujemy. A jeżeli macie ochotę na więcej budyniowych deserów wypróbujcie ten karobowy pudding jaglany albo czekoladowy budyń jaglany z owocami leśnymi lub jaglany pudding malinowy. Bananowy domowy budyń wegański Uwielbiam słodycze w wersji zdrowszej, te z cukrem są już dla mnie nawet trudne do zjedzenia, bo totalnie się nimi zasładzam i najzwyczajniej w świecie mi nie smakują 🙂 Każde z nich dają podobną strukturę kisielu, która po zblendowaniu z bananami i masłem orzechowym tworzy idealnie kremowy pudding. A może skusicie się na egzotyczny pudding chia z mango i owocami klitorii ternateńskiej? Wegański pudding chia z bananami i masłem orzechowym – deser w słoiczku Zawsze byłam jednym z tych dzieci, które cieszyły się przeogromnie na wieść o tym, że będzie zupa mleczna 🙂 Tym razem przygotowałam wegański pudding chia z bananami i masłem orzechowym.