Składniki Spód: 200 g herbatników 40 roztopionego masła Masa serowa: 500 g białego sera z wiaderka 9 łyżek cukru 2 łyżki żelatyny 6 łyżek gorącej wody 200 g czekolady (150 gorzkiej i 50 mlecznej) 1-2 łyżki mleka Wykonanie: Herbatniki blendujemy razem z masłem i wykładamy na spód tortownicy wyłożonej folią spożywczą. Czekoladowa masę przelewamy na ciasteczkowy spód i wkładamy na 5 godzin do lodówki, a najlepiej na całą noc. Na blogu znajdziecie także inne pomysły na serniki na zimno Sernik czekoladowy na zimno to idealne ciacho na rozpoczęcie Karnawału! Wyglądał bosko, a ponieważ uwielbiam wszystkie serniki na zimno, to postawiłam go zrobić. Ser przekładamy do miski, wlewamy stróżką żelatynę i miksujemy, następnie wlewamy czekoladę i wszystko bardzo dokładnie miksujemy. : Sernik czekoladowy na zimno