Makaron z tuńczykiem

Anna
Obiad
02.01.2020 10:20
Makaron z tuńczykiem

Liczba porcji: 1400 g Kaloryczność kcal: 150 w 100 g dania 250 gramów suchego makaronu np. Pappardelle 2 małe puszki tuńczyka z zalewy lub z oleju 2 garście pomidorków koktajlowych - 200 g spora garść czarnych oliwek - 70 g 6 ząbków czosnku 10 łyżek delikatnej oliwy sok z połówki cytryny garść siekanej natki pietruszki przyprawy: po pół łyżeczki soli i pieprzu czarnego Makaron z tuńczykiem Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Warzywa ważone były przed ewentualnym obraniem/przygotowaniem. To niezwykle prosty i szybki przepis na makaron z tuńczykiem z puszki, z pomidorkami i oliwkami. Makaron najlepiej jest gotować na samym końcu lub w trakcie szykowania sosu i podawać jeszcze gorący prosto z garnka, dlatego też zaczynamy od zrobienia szybkiego sosu. Polecam sprawdź także moje inne przepisy, w tym sałatka z tuńczykiem i ryżem oraz pasta z tuńczyka Smacznego. Ugotowany powinien być sprężysty, ale miękki. Ugotowany makaron przełóż na durszlak i od razu z powrotem do garnka lub na półmisek. Z podanej ilości składników wychodzą cztery porcje makaronu z tuńczykiem i pomidorkami. Makaron z tuńczykiem i pomidorami to niesamowicie szybki pomysł na coś pysznego i jednocześnie wykwintnego. Zawsze warto mieć w domu zapas puszek z tuńczykiem oraz kilka paczek wysokiej jakości makaronu. Makaron z tuńczykiem nakładaj na talerze. Już w trakcie szykowania pomidorków z czosnkiem zacznij gotować wodę ma makaron. Dodaj też tuńczyka z puszki bez zalewy oraz siekaną natkę pietruszki. Gotowy do podania makaron z tuńczykiem można oprószyć jeszcze gruboziarnistą solą i polać dobrą oliwą. Do makaronu z tuńczykiem polecam użyć makaron pappardelle. Jeśli wybierasz tuńczyka z puszki, to tylko w kawałkach. Zapraszam po mój ulubiony makaron z tuńczykiem . Wybrałam bowiem tuńczyka z puszki w zalewie. Najważniejsze jest to, by był to dobrej jakości makaron z twardej pszenicy durum. Makaron z tuńczykiem przepis Nagrzej dobrze średniej wielkości patelnię a następnie wlej dziesięć łyżek delikatnej oliwy z oliwek. Jest to więc orientacyjna ilość kalorii liczona na podstawie produktów, których użyłam w danym przepisie. Makaron gotuję zazwyczaj o minutę lub dwie dłużej, niż zaleca producent na opakowaniu. Wówczas tuńczyka oraz oliwki dodajesz na patelnię i smażysz całość dodatkową minutę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://aniagotuje.pl/przepis/makaron-z-tunczykiem