Składniki/12 porcji: -1 arkusz ciasta francuskiego XXL -2 pomidory -2 kule sera mozzarella -1 jajko -½ szklanki tartego sera grana padano -1 Każdy kawałek ciasta nakłuwamy w kilkumiejscach widelcem i wstawiamy do piekarnika na około 10 minut, aż ciasto lekko się zarumieni. W każdym kwadracie, za pomocą tępej strony noża, rysujemy, lekko wciskając ostrze wciasto, mniejszy kwadrat, około 1 cm od krawędzi. Wstawiamy ponownie do piekarnika i zapiekamy około 10-15 minut, aż brzegi ciasta nabiorą jasno-brązowego koloru. łyżka posiekanej bazylii -2 łyżki oliwy z oliwekr -1 ząbek czosnku Przygotowanie: Arkusz ciasta francuskiego rozkładamy na oprószonym mąką blacie. W tym czasie pomidory kroimy na plasterki, solimy i odstawiamy. Kwadraty ciasta układamy na blasze wyłożonej pergaminem.