Gulasz z indyka to zdrowsza i szybsza w przygotowaniu, wersja gulaszu wieprzowego. Filet z indyka przygotowany w ten sposób jest miękki i delikatny. Tym razem zrobiłam bez dodatku warzyw, ale najczęściej dodaję marchewkę i paprykę. Składniki: 1 kg. fileta z piersi indyka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki papryki wędzonej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/3 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/3 łyżeczki soli 1 łyżeczka lubczyku 2 liście laurowe 2,5 szklanki gorącej wody 1 czubata łyżka mąki kilka łyżek oleju Wykonanie: Filet umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzać olej. Wsypać wszystkie …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2021/12/gulasz-z-indyka.html