Gotową masę polecam schłodzić w lodówce (tak z godzinę), wtedy łatwiej formuje się z nich kulki i są smaczniejsze (tak mi się wydaje). Składniki: 250 g półtłustego twarogu 250 g mascarpone 200 g fety pęczek mięty sól pestki granatu – opcjonalnie Miętę bardzo dokładnie myjemy i osuszamy. Ketevan powiedziała mi, że aby uzyskać smak sera, jakiego używają w Gruzji do tej przystawki, musiała u nas użyć trzech rodzajów sera. Jak tylko spróbowałam tej przystawki, nie jadłam w sumie niczego innego (poza tą drugą, na którą przepis pewnie wkrótce także wrzucę). Sery mieszamy ze sobą w misce, dodajemy do nich poszatkowaną drobno miętę (razem z łodyżkami).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/nadughi-kulki-serowe-z-mieta/