Paszteciki z ciasta francuskiego

Anna
Obiad
20.12.2019 13:37
Paszteciki z ciasta francuskiego

Paszteciki z ciasta francuskiego przepis Aby upiec około piętnastu sporych pasztecików z ciasta francuskiego potrzebujesz jedno opakowanie pasztetu pieczonego Naturrino marki Sokołów o wadze 200 gramów. Liczba porcji: około 15 dużych pasztecików Kaloryczność kcal: 190 w 1 paszteciku 2 płaty ciasta francuskiego - 2 x 275 g 1 pasztet pieczony Naturrino Sokołów 250 g pieczarek 1 średnia cebula - 150 g 3 łyżki oleju przyprawy: po pół płaskiej łyżeczki soli, pieprzu i słodkiej papryki Oprócz moich ulubionych pasztecików z ciasta francuskiego polecam też upiec paszteciki z ciastem półkruchym lub też drożdżowym. Przestudzony farsz z pieczarek oraz cebuli wyłóż wzdłuż dłuższego boku po jednej stronie ciasta, tak jak na zdjęciu. dodatkowo: pół jajka oraz po szczypcie kminku i tymianku do posmarowania pasztecików Paszteciki z ciasta francuskiego Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Wówczas rozwałkuj oba ciasta (jedno na drugim) tak cienko, by można je było złożyć na pół do wymiarów wyjściowych. Gotowe do pieczenia paszteciki z ciasta francuskiego wyłóż na blaszkę. Dwa arkusze ciasta francuskiego o wadze około 275 gramów każdy wyjmij wcześniej z lodówki, by nie kruszyło się przy końcach podczas rozwijania. Paszteciki z ciasta francuskiego to super pomysł na pyszną i szybką przekąskę. Zapraszam po mój szybki sposób na pyszne wykorzystanie gotowego ciasta francuskiego oraz upieczonego już pasztetu. Zobacz również mój przepis na szybkie i proste ślimaki z ciasta francuskiego. Pieczarki z cebulą podsmażaj na małej mocy palnika przez około 15 minut. Blaszkę z pasztecikami w cieście francuskim umieść na środkowej półce piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Wolną część ciasta załóż na stronę z farszem aż do krawędzi. Świetne są też domowe pierogi z farszem z pasztetu. Podaję je jako przekąskę na przyjęcia oraz na Święta. Takie paszteciki świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Na patelni z nagrzanym olejem umieść poszatkowaną cebulę. Bardzo dokładnie połącz ciasto i lekko podwiń łączenie pod ciasto lub przełóż cały rulon tak, by łączenie ciast znalazło się pod spodem. Do bardzo uniwersalna przekąska, którą możesz też śmiało podać na świąteczny stół. Mam jeszcze kilka innych pomysłów na pyszne wykorzystanie upieczonego już pasztetu. Jest to więc orientacyjna ilość kalorii liczona na podstawie produktów, których użyłam w danym przepisie. Jeśli macie jeszcze inne pomysły na kreatywne podanie upieczonego już pasztetu.. piszcie! Praca nad farszem sprowadza się wówczas wyłącznie do uformowania kulki z kawałka pasztetu.. Z podanej ilości składników otrzymasz około 15 trójkątnych pasztecików. Paszteciki posmaruj z wierzchu rozbełtanym jajkiem i posyp odrobiną kminku oraz tymianku. Po tym czasie woda z pieczarek powinna całkowicie odparować.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://aniagotuje.pl/przepis/paszteciki-z-ciasta-francuskiego