Krem pieczarkowy z pesto słonecznikowym

Obiad
20.12.2019 10:22
Krem pieczarkowy z pesto słonecznikowym

😁 Krem pieczarkowy z pesto słonecznikowym 2 porcje (1 ma ok. 540 kcal) czas przygotowania: ok. 20 minut (+25 minut gotowania) koszt: ok. 4,70 zł za porcję Składniki: krem: 1 łyżka oleju 200 g pieczarek 2 ziemniaki 1 marchew 300 ml wody lub bulionu 50 g jogurtu roślinnego pesto: 50 g tofu 35 g syropu klonowego 1/4 g papryki czerwonej 20 g oliwek 20 g sosu balsamicznego 15 g oliwy 15 g suszonych pomidorów 15 g nasion słonecznika 10 g pestek dyni 2 ząbki czosnku 1 łyżka płatków drożdżowych 1 łyżeczka ziół prowansalskich chili do smaku sok z 1/4 limonki sól i pieprz do smaku pieczywo do podania Wykonanie: Na oleju podsmażamy pieczarki przez ok. 10 minut. Mushroom cream with sunflower pesto 2 servings (1 has 540 kcal) time of preparation: 20 minutes (+25 minutes of cooking) Ingredients: cream: 1 tbsp oil 200 g mushrooms 2 potatoes 1 carrot 300 ml of water or broth 50 g plantbased yogurt pesto: 50 g tofu 35 g maple syrup 1/4 g red pepper 20 g olives 20 g balsamic sauce 15 g of oil 15 g dried tomatoes 15 g sunflower seeds 10 g pumpkin seeds 2 garlic cloves 1 tablespoon of yeast flakes 1 teaspoon of dried herbs chili to taste 1/4 lime juice salt and pepper to taste bread to serve Instructions: Fry the mushrooms in oil for about 10 minutes. Krem pieczarkowy i cuuudowne pesto ze słonecznika oraz aromatycznymi dodatkami💚 Ten obiad mnie po prostu powalił smakowo! W międzyczasie blendujemy w wysokim naczyniu wszystkie składniki na pesto. Pour the broth and cook for about 20 minutes. Add yogurt and blend.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/krem-pieczarkowy-z-pesto-slonecznikowym/