Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami

Milena

Zapiekanki

18.12.2019 15:02

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami

Składniki na zapiekankę ziemniaczaną z kiełbasą i pieczarkami: 6-7 średnich ziemniaków 300 g kiełbasy 300 g pieczarek 2 średniej wielkości cebule łyżka masła łyżka mąki 300 ml mleka łyżeczka chrzanu gałka muszkatołowa, majeranek, sól i pieprz 150 g sera żółtego Przygotowanie Ziemniaki gotujemy w mundurach, aż będą miękkie, ale nierozpadające się. Do jej przygotowania można wykorzystać nadmiar ugotowanych ziemniaków z poprzedniego obiadu i dowolną wędlinę, która zalega w lodówce. Oba składniki podsmażamy na patelni, po chwili dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego wykładamy połowę ziemniaków, następnie kiełbasę z pieczarkami, które solimy i pieprzymy. Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami to przepis na szybki i tani obiad dla całej rodziny. Kiełbasę kroimy w plasterki, cebule w piórka. W międzyczasie dodajemy do niego gałkę muszkatołową, majeranek, sól, pieprz i chrzan.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2014/02/zapiekanka-ziemniaczana-z-kielbasa-i-pieczarkami/