Kotlety z ryżu i warzyw – pyszny pomysł na bezmięsny obiad

Milena
Obiad
30.07.2020 14:00
Kotlety z ryżu i warzyw – pyszny pomysł na bezmięsny obiad

Składniki na kotlety z ryżu i warzyw (około 8 sztuk): 200 g ryżu brązowego (może być biały, basmati czy inny ulubiony) 2 jajka pół szklanki groszku (dałam mrożony) cebula szklanka włoszczyzny (np. marchew, pietruszka i seler z rosołu, albo mrożonka) sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, natka pietruszki, ostra papryka,papryka wędzona, bułka tarta do obtoczenia Przygotowanie Kotleciki są bardzo tanie, gdyż zrobimy je z podstawowych składników, które praktycznie zawsze są w domu, a wychodzą bardzo smaczne i można nimi nakarmić całą rodzinę. Kotlety z ryżu i warzyw to prosty przepis na smaczny, zdrowy i sycący obiad dla wegetarian, bądź osób, które szukają jakiegoś urozmaicenia od tradycyjnych mielonych. Świetnie smakują w towarzystwie surówki ze świeżych warzyw, np. z kapusty pekińskiej lub z ogórkami małosolnymi. Jeśli natomiast nie macie ochoty mielić w maszynce i nie przeszkadzają wam większe kawałki w środku kotleta, warzywa można po prostu rozgnieść widelcem. Na patelnię z rozgrzanym olejem wrzucamy najpierw cebulę, po chwili włoszczyznę, na końcu groszek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2020/07/kotlety-z-ryzu-i-warzyw/