Moim zdaniem warto zrobić;) 1 pierś indyka mielona słodka papryka zioła prowansalskie około 3/4 łyżeczki miodu 1/2 łyżeczki soku z cytryny sól, pieprz 2 łyżki oleju Pod koniec pieczenia (na jakieś 15-20 minut przed czasem) odkrywamy mięso i polewamy go wytworzonym sosem. Wyjmujemy z niej na około 40-50 minut przed pieczeniem. Przyjęte jest że na każde 500 g mięsa przypada 30 minut pieczenia. Jeśli cieniutko pokroimy, możemy wykorzystać jako drobiową wędlinę na kanapki. U mnie mięso piekło się przez około godzinę (miałam 800-900 g). Jeśli zmielimy lub drobno posiekamy możemy wykorzystać jako farsz do innych dań, czy składnik sałatki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakinatalerzu.pl/2019/12/18/pieczona-piers-indyka/