Krem marchewkowy z curry

Obiad
18.12.2019 8:54
Krem marchewkowy z curry

Krem marchewkowy z curry 3 porcje (1 ma ok. 430 kcal) czas przygotowania: ok. 15 minut (+25 minut gotowania) koszt: ok. 3.10 zł za porcję Składniki: 2 łyżki oleju 1 cebula 2 ząbki czosnku 300 g marchewki 190 g ziemniaków 600 ml wody lub bulionu curry: 300 g ciecierzycy konserwowej gruby plaster imbiru 190 g sparzonego i obranego ze skórki pomidora 155 g mleczka kokosowego 80 ml wody garść szpinaku 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego chili (pasta lub sos) wg uznania 1/2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki kurkumy 1/3 łyżeczki garam masala sól do smaku 60 g jogurtu roślinnego do podania 1 łyżeczka oregano natka pietruszki Wykonanie: Na oleju podsmażamy posiekaną w kostkę cebulę do zeszklenia. Carrot cream with curry 3 servings (1 has 430 kcal) time of preparation: 15 minutes (+25 minutes of cooking) Ingredients: 2 tbsp oil 1 onion 2 garlic cloves 300 g carrots 190 g potatoes 600 ml of water or broth Curry: em> 300 g canned chickpeas thick ginger slice 190 g tomato scalded and peeled 155 g of coconut milk 80 ml water a handful of spinach 1 teaspoon tomato paste chili (paste or sauce) as desired 1/2 teaspoon curry 1/2 teaspoon turmeric 1/3 teaspoon garam masala salt to taste 60 g plantbased yogurt to serve 1 teaspoon oregano parsley Instructions: W tym czasie w rondelku umieszczamy wszystkie składniki na curry (ciecierzyca, imbir starty, mleczko, woda, szpinak, pomidor pokrojony w kostkę, koncentrat i przyprawy). At this time, put all the ingredients for the curry in a saucepan (chickpeas, grated ginger, milk, water, spinach, diced tomato, concentrate and spices). Cook for about 10 minutes, and finally add the parsley. Mój ostatni to krem marchewkowy z indyjskim curry, który poleca się na piątek. Then add the diced garlic, carrots and potatoes. Fry for 10 minutes (in the meantime, season with salt and pepper).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/krem-marchewkowy-z-curry/