Jaglane rafaello

Desery
14.12.2019 13:04
Jaglane rafaello

Składniki na 25 sztuk: - 1/2 szklanki kaszy jaglanej - 1 puszka mleka kokosowego - 3 łyżki cukru - 1 szklanka wiórków kokosowych - 25 migdałów bez skórki - wiórki kokosowe do obtoczenia Kaszę jaglaną dokładnie opłukać po bieżącą wodą aby pozbyć się goryczki. Marzą mi się białe święta, takie jak w klimacie dzisiejszych zdjęć :) Do każdej włożyć cały migdał a każdą kulkę obtoczyć w wiórkach kokosowych (delikatnie dociskając je do masy). Słyszałam dużo pozytywnych opinii na ich temat, i to one skłoniły mnie, aby je wreszcie przygotować. Gotować na małym ogniu aż kasza wchłonie cały płyn i będzie miękka - około 15 minut. Uwielbiam oryginalne pralinki rafaello ale nie wiem czy... te nie są lepsze. Lecz pewnie, jak co roku, takich się nie doczekam. Jaglane rafaello to chyba mój ulubiony przepis z kalendarza adwentowego :)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://only-my-simple-kitchen.blogspot.com/2019/12/jaglane-rafaello.html