Gofry piernikowe z rodzynkami i orzechami

Weronika
Desery
12.12.2019 16:22
Gofry piernikowe z rodzynkami i orzechami

1 czubata szklanka mąki orkiszowej(pół/pół 630 z pełnoziarnistą) 170 gniecała szklanka mleka - 150 ml1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki roztopionego masła lub 1/6 szklanki oleju2 łyżki miodu0,5 łyżeczki przyprawy piernikowej1 jajkoszczypta soli40 g orzechów włoskich40 g rodzynkówWykonanie: Odstawić przynajmniej na 30 minut, lepiej na 1 godzinę piec w nagrzanej, lekko posmarownej masłem gofrownicy wg wskazań instrukcji. U mnie 2,5 minuty posypać cukrem pudrem (u mnie zmielony ksylitol) Proste i pyszne za sprawą dodatków - przyprawy piernikowej orzechów włoskich i rodzynek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2015/12/gofry-piernikowe-z-orzechami-i.html