Puszysty fit sernik

Fit

12.12.2019 11:40

Puszysty fit sernik

Składniki (tortownica o średnicy 24 cm): 6 jajek (wielkość L) szczypta soli 1/2 szklanki ksylitolu 1 kg twarogu półtłustego 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kaszy manny 120 g oleju kokosowego Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Na szczęście coś słodkiego nie musi wykluczać czegoś zdrowego i o dziwo moje Dzieci są bardzo zadowolone z takich wersji klasycznych przysmaków. W związku z tym, że przedwiośnie jest najtrudniejszym okresem dla odporności moich Maluchów spędzamy sporo czasu wspólnie w kuchni… W oddzielnym naczyniu utrzeć żółtka z pozostałą częścią ksylitolu na bardzo jasny puch. Piekarnik rozgrzać do 180 C (góra-dół), na spodzie piekarnika ustawić duże, płaskie naczynie żaroodporne wypełnione wrzącą wodą. W ostatnim czasie na blogu pojawia się sporo przepisów w odchudzonej wersji ; ) Na środkowej półce piekarnika wstawić tortownicę z sernikiem. Dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać silikonową szpatułką, do połączenia się składników.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.marta-gotuje.pl/puszysty-fit-sernik/