Na blogu znajdziecie także inne inspiracje na ciasteczka: Bezglutenowe ciasteczka czekoladowo-orzechowe Składniki: 200 g mielonych orzechów laskowych 170 g cukru 45 g kakao 1,5 łyżeczki przyprawy do piernika 1 łyżeczka domowej esencji waniliowej 1/4 łyżeczki soli 2 białka cukrowe dekoracje Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto mieszamy w misce przy pomocy robota lub ręcznie. Po tym czasie ciasto układamy pomiędzy dwoma warstwami papieru do pieczenia i wałkujemy na grubość około 5 mm. Przy pomocy foremki wykrawamy gwiazdki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Do ich przygotowania możecie wykorzystać Wasze ulubione foremki, u mnie tym razem padło na gwiazdki. Po upieczeniu ciasteczka przekładamy na kratkę i póki są ciepłe dekorujemy je słodkimi dekoracjami. Ciasto owijamy w spożywczą folię i wkładamy do lodówki na 2 godziny.