, bo chciałam zrobić ogólnie z kilograma mąki, ale ciasto wydawało mi się za rzadkie, dlatego dodałam jeszcze 50 g. mąki i było idealne. mąki żytniej razowej 350 g. aktywnego zakwasu 2 łyżeczki soli 650 g. ciepłej wody Wykonanie: Do miski wsypać obie mąki i sól. Składniki: 850 g. mąki pszennej typ 650 200 g. Mój chleb wyrastał w kuchni na blacie, tylko 3 godziny. Gotowe ciasto na chleb, przełożyć do dwóch keksówek, wysmarowanych margaryną i posypanych bułką tartą. Zostawić na kilka godzin w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Mój chleb potrzebował tylko 3 godziny, żeby urosnąć do brzegów foremek.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2019/12/prosty-chleb-na-zakwasie.html