Składniki masa: 2 żółtka 2 szklanki mleka 2% 4 łyżki cukru pudru 2 płaskie łyżki mąki pszennej 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią (ja dałam domowy) 200 g masła (temp. pokojowa) 1 szklanka kefiru 3 łyżki ciemnego kakao 2 i 1/2 łyżki przyprawy do piernika 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 szklanki cukru pudru 1 szklanka prawdziwego miodu u mnie wielokwiatowy 1. Musi ono zrobić się jasne i puszyste, wtedy najlepiej w 3-4 porcjach dodajemy budyń, miksujemy (nie długo, żeby się nam masa nie zważyła) do połączenia się składników. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Blaszka 23x33 cm Składniki ciasto: 2 jajka L 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 150 g masła (roztopione) 2. Do misy miksera wbijamy jajka, dodajemy cukier puder i miksujemy na najwyższych obrotach do momentu, aż masa będzie puszystą i potroi swoją objętość. Dodatkowo: około 350 g powidła śliwkowego polewa czekoladowa 1. W jednej szklance mleka roztrzepujemy żółtka, dodajemy obie mąki i mieszamy. Przełożenie ciasta: blat ciasta - około 250 g powidła śliwkowego - krem budyniowy - blat ciasta - reszta powidła śliwkowego - polewa czekoladowa 2. Na gotujące się mleko wlewamy przygotowaną mieszankę i gotujemy budyń. 4. Następnie zmniejszamy obroty i dodajemy nasze sypkie, wymieszane składniki na zmianę z kefirem. Teraz dodajemy miód, cały czas miksujemy, następnie dodajemy roztopione, przestudzone masło.