Ciasto składa się dwóch warstw kruchego, czekoladowego ciasta, warstwy bezy (z dodatkiem wiśniowego kisielu i posiekanych orzechów włoskich) i dżemu porzeczkowego, a także pysznego, domowego kremu budyniowego z dodatkiem posiekanych orzechów. Może nie należy też do najłatwiejszych, ale jeżeli co jakiś czas pieczesz jakiekolwiek ciasta, to na spokojnie sobie z nim poradzisz. Można je przygotować z dowolnym dżemem, ale np. lekko kwaskowaty porzeczkowy czy wiśniowy nada fajnego kontrastu dla słodkiej bezy. Do przyrządzenia kremu budyniowego użyłam Ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami wanilii od Dr. Oetkera. Kruche blaty powinny w tym czasie nieco zmięknąć od dżemu i kremu budyniowego, a ciasto będzie się świetnie kroić. Wzbogacaj ciasta m.in. pysznym smakiem wanilii, cynamonu i skórek cytrusowych z ekologicznych, nie poddawanych szkodliwym opryskom upraw.