Tort tęcza

Anna
Ciasta
08.12.2019 18:54
Tort tęcza

Składniki na biszkopt: 210 g cukru 3 łyżeczki cukru waniliowego 120 g mąki ziemniaczanej 360 g masła 6 łyżeczek proszku do pieczenia 6 jajek 300 g mąki pszennej 6 łyżeczek mleka Składniki na masę: 500 ml słodkiej śmietany 30- 36% 3 łyżki cukru pudru 500 g serka mascarpone Składniki dodatkowe: Barwniki spożywcze w żelu (fioletowy, niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy i czerwony) Sprawdzi się idealnie na dziecięcych przyjęciach ale także jest idealny dla dorosłych. Opis Tort tęcza: Tort tęcza to piękny, kolorowy tor, który robi ogromne wrażenie wizualne. Przygotowanie tortu wymaga trochę cierpliwości i czasu, ponieważ każdy biszkopt należy przygotować oddzielnie. Jeżeli chcecie uradować swoje dzieci, polecam przygotować im właśnie taki tort. Tor z zewnątrz nie wyróżnia się niczym niezwykłym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/tort-tecza/