P.S. Więcej przepisów na pyszne sałatki w moim e-booku Sałatki Na Każdą Okazję Składniki: Pora kroimy w drobną kostkę, umieszczamy na sitku i parzymy wrzątkiem. Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych powstała kolejna moja autorska wersja sałatki na krakersach... z porem i szynką oraz serem żółtym i jajkami, które pozostają bez zmian, tak jak w poprzednich wariantach. Na wierzch wykładamy masę z białek, na nią żółtka i posypujemy odłożonymi kawałkami szynki oraz szczypiorkiem. Na wierzch wykładamy masę z białek, na nią żółtka i posypujemy odłożonymi kawałkami szynki oraz szczypiorkiem. Polecam spróbować ją każdemu - tym, którzy jeszcze nie jedli sałatki na krakersach, jak i tym, którzy już jedną z wcześniejszych wersji próbowali. Polecam spróbować ją każdemu - tym, którzy jeszcze nie jedli sałatki na krakersach, jak i tym, którzy już jedną z wcześniejszych wersji próbowali. Tym razem moja sałatka jest mniej kaloryczna, a to za sprawą nowego Majonezu Kieleckiego lekkiego, który niebawem pojawi się na rynku. Tym razem moja sałatka jest mniej kaloryczna, a to za sprawą nowego Majonezu Kieleckiego lekkiego, który niebawem pojawi się na rynku. Majonez Kielecki lekki to zupełna nowość na rynku - ma 30% mniej tłuszczu oraz 30% mniej cukru niż tradycyjny majonez. Majonez Kielecki lekki to zupełna nowość na rynku - ma 30% mniej tłuszczu oraz 30% mniej cukru niż tradycyjny majonez. W oryginale jest to sałatka z rybą, ale zauważyłam, że wymyślona przeze mnie wersja z pieczarkami również robi furorę (klik) 😉 Jest on delikatniejszy w smaku i jego konsystencja jest rzadsza, bardziej jogurtowa, ale wyrazisty, niepowtarzalny smak, który znam od dziecka pozostał niezmieniony. Jest on delikatniejszy w smaku i jego konsystencja jest rzadsza, bardziej jogurtowa, ale wyrazisty, niepowtarzalny smak, który znam od dziecka pozostał niezmieniony. Wpis powstał we współpracy z Społem Kielce Na blaszce układamy obok siebie 12 krakersów (3x4)w kształcie prostokąta. Na krakersy wykładamy masę serową, wyrównujemy i przykrywamy kolejną warstwą krakersów. Na krakersy wykładamy masę serową, wyrównujemy i przykrywamy kolejną warstwą krakersów. Następnie wykładamy masę porową z szynką, wyrównujemy i przykrywamy ostatnią warstwa krakersów. Następnie wykładamy masę porową z szynką, wyrównujemy i przykrywamy ostatnią warstwa krakersów.