Zakwas żytni na chleb

Zakwas żytni na chleb

Dodatkowo: litrowy słoik gazą, ręcznik papierowy, lub lniana ściereczka do nakrycia słoika gumka recepturka Wykonanie: Mąka i woda powinny być w takiej samej ilości, ja dodawałam po 1/3 szklanki, ale możecie dodawać po pół szklanki. Napiszę Wam jak robiłam swój zakwas, żebyście już dziś nastawili, bo upiekłam już pierwszy chleb i na dniach wstawię przepis. Napiszę Wam jak robiłam swój zakwas, żebyście już dziś nastawili, bo upiekłam już pierwszy chleb i na dniach wstawię przepis. Dodatkowo: litrowy słoik gazą, ręcznik papierowy, lub lniana ściereczka do nakrycia słoika gumka recepturka mąką żytnia typ 2000 letnia woda W każdym bądź razie, jest to pierwszy zakwas z którego upiekłam chleb. Jak zaczęła wstawiać zdjęcia, swoich wypieków na zakwasie, to nie wytrzymałam i musiałam zrobić :) Jak zaczęła wstawiać zdjęcia, swoich wypieków na zakwasie, to nie wytrzymałam i musiałam zrobić :) To prawda, są pyszne, ale chleb na zakwasie, to po prostu poezja. To prawda, są pyszne, ale chleb na zakwasie, to po prostu poezja. Pierwszego dnia, do wyparzonego słoika wsypać 1/3 szklanki mąki i wlać 1/3 szklanki letniej wody. Kiedy będziecie chcieli upiec chleb, należy zakwas wyciągnąć z lodówki i zostawić w ciepłym miejscu. Zawsze piekłam chleby na drożdżach i myślałam, że są najlepsze, bo swojskie. Zawsze piekłam chleby na drożdżach i myślałam, że są najlepsze, bo swojskie. Do słoika dosypać 1/3 szklanki mąki i wlać 1/3 szklanki letniej wody. Ja swój zakwas dokarmiałam wieczorem, więc rano mogłam już robić chleb. Postanowiłam, że od teraz, zawsze będę miała w domu zakwas.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2019/12/zakwas-zytni-na-chleb.html