Śledzie po grecku

Przekąski
17.12.2019 11:10
Śledzie po grecku

Spróbujcie koniecznie :) Bardzo fajna propozycja na święta :) Składniki: 400 g. filetów śledziowych 400 g. marchewki 400 g. cebuli 1/2 szklanki oleju 1/2 słoika koncentratu pomidorowego (100 g.) sól, pieprz Wykonanie: Śledzie namoczyć. Cebulę pokroić na ósemki, jeśli są duże to na więcej kawałków. Ja miałam w oleju, dlatego moczyłam tylko godzinę, ale jeśli są z beczki, to kilka godzin. Dodać do wystudzonych warzyw i wymieszać Przełożyć do naczynia i wstawić do lodówki, minimum na 12 godzin, żeby się przegryzły. Przyprawić solą i pieprzem, ale delikatnie, bo śledzie są słone. Przyprawić solą i pieprzem, ale delikatnie, bo śledzie są słone. Śledzie pokroić na dwu, trzy centymetrowe kawałki. Kilka lat temu, wypatrzyłam te śledzie w programie kulinarnym. Są to śledzie w formie sałatki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2019/12/sledzie-po-grecku.html