Składniki na babkę ziemniaczaną: - 1 kg ziemniaków - 300 g surowego boczku wędzonego - 2 cebule - 2 jajka - 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej - 2 łyżki śmietany 18% - sól, pieprz, gałka muszkatołowa, suszona natka pietruszki Przygotowanie Boczek i jedną cebulę kroimy w kostkę. Świetnie smakuje również na drugi dzień, pokrojona w plastry i podsmażona na patelni. Babka ziemniaczana z boczkiem i cebulką to bardzo proste i tanie danie na domowy obiad. Masę ziemniaczaną przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, keksówki lub na blaszkę. Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://e-przepisykulinarne.pl/2019/12/babka-ziemniaczana-z-boczkiem/