Ciasto na formę o średnicy 26cm. Biszkopt: (Pieczemy dwa biszkopty, które kroimy na 2 blaty) - 7 jajek - 200 g cukru - 144 g mąki pszennej - 50 g mąki ziemniaczanej Białka ubić na sztywno z cukrem. Konfitura truskawkowa: - 150 g truskawek ( u mnie mrożone) - 1 łyżka soku z cytryny - 2 opakowania cukru wanilinowego - dżem truskawkowy - 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej Truskawki (mrożone- wcześniej rozmrozić) zblendować z sokiem z cytryny, cukrem wanilinowym i 6 łyżkami dżemu. Masa kokosowa: - 300 ml śmietanki - 400 ml mleczka kokosowego - 75 g wiórków kokosowych - 750 ml mascarpone - 6 łyżek likieru kokosowego - 150 g cukru pudru - 200 g białej czekolady Mleczko zagotować. - likier kokosowy SKŁADANIE CIASTA: Biszkopt nasączyć likierem, 1/4 pozostałego dżemu i konfitury truskawkowej rozsmarować (nie dojeżdżając do brzegów tortu). Dodać wiórki kokosowego i gotować je na średnim ogniu, aż kokos wchłonie cały płyn. Do masy przesiać obie mąki i delikatnie wmieszać je szpatułką. Przykryć drugim blatem biszkoptu i nasączyć go likierem. Przykryć ostatnim blatem biszkoptu, nasączyć likierem. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z łyżką zimnej wody i dodać do musu. Wyłożyć 1/4 kremu kokosowego. Przykryć trzecim biszkoptem i nasączyć likierem. Do gorącej masy dodać czekoladę, mieszać do momentu jej rozpuszczenia.