Dodatkowo: masło do smażenia cebuli olej do smażenia ziemniaków 1 kg.ziemniaków 500 g. mięsa mielonego (miałam szynkę) 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 szklanka przecieru pomidorowego (miałam swojski) sól, pieprz, papryka słodka, bazylia 100-150 g. sera żółtego Składniki: 1 kg.ziemniaków 500 g. mięsa mielonego (miałam szynkę) 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 szklanka przecieru pomidorowego (miałam swojski) sól, pieprz, papryka słodka, bazylia 100-150 g. sera żółtego Ponownie warstwę ziemniaków i znów warstwę mięsa. Ponownie warstwę ziemniaków i znów warstwę mięsa. W naczyniu żaroodpornym, ułożyć warstwę ziemniaków i posolić. Dodatkowo: masło do smażenia cebuli olej do smażenia ziemniaków Wykonanie: Ziemniaki obrać i umyć. Usmażyłam talarki z ziemniaków, przełożyłam usmażonym mięsem mielonym, a wierzch posypałam serem żółtym. Wstawić do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni i piec 20-25 minut. Wstawić do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni i piec 20-25 minut. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Następnie, ułożyć warstwę mięsa. Następnie, ułożyć warstwę mięsa. Wierzch posypać utartym serem żółtym. Wierzch posypać utartym serem żółtym.