Zdrowe batony bez pieczenia

Przekąski
01.12.2019 19:56
Zdrowe batony bez pieczenia

PRODUKT SPOŻYWCZY ZAWARTOŚĆ MGO Miód Manuka 38-829 mg/kg Inne rodzaje miodów 0-135 mg/kg Sos sojowy 8,7 mg/l Chleb 0,79 mg/kg Napoje alkoholowe 0-26 1,5 mg/l Miód manuka pozyskuje się głównie w Nowej Zelandii, z krzewów manuka, a jego produkcja wymaga przestrzegania rygorystycznych przepisów. Przepis na zdrowe batony do pieczenia jest szalenie prosty, a co najważniejsze – na tyle elastyczny, że możecie tam wrzucić Wasze ulubione składniki, doprawić po swojemu, włożyć do zamrażarki i wyjmować w razie potrzeby. Składniki na 10 batoników (u mnie) 250g płatków owsianych (u mnie górskie) 3 duże łyżki miodu manuka 80g śliwek suszonych 50g płatków migdałów 30g suszonych moreli 2 łyżki masła orzechowego Jakiś czas temu pojawił się też wpis o zdrowej kawiarni, a mianowicie Legal Cakes, w którym to zakochałyśmy się w ich batonikach i to one nas zainspirowały do tego, by we własnej kuchni robić takie batony, jakie tylko chcemy. Część z nich, którą zamierzamy zjeść, zostawiamy w lodówce, a resztę możemy przechowywać w zamrażarce i zjeść w przeciągu 7 dni. Chociaż owoce suszone skleją batonik, to w smaku może być on zbyt owocowy – polecam pół na pół z siemieniem lub płatkami. Batoniki traktujemy głównie jako alternatywę słodkości lub jako przedtreningówkę, która szybko postawi nas na nogi i pozwoli ćwiczyć po męczącym dniu w pracy. 2. Produktów słodzących miód manuka lub inny ksylitol daktyle My w naszych batonikach wykorzystałyśmy miód manuka, który… Do tego Was zachęcamy – w wielu sytuacjach batoniki te ratowały nam życie, służąc jako przedtreningówka, kiedy my nie miałyśmy czasu zjeść między pracą a siłką. Przygotowując składniki na batoniki chciałyśmy przemycić w nich jak najwięcej dobroci czyli składników odżywczych. A ulubiony, to w moim odczuci taki, który jest zdrowy i szybki w przygotowaniu! Aby skomponować własną mieszankę, w skrócie potrzebujecie: Produktów sklejających batoniki płatki owsiane siemię lniane zblendowane suszone owoce (np. śliwki, daktyle) Przede wszystkim to jedyny produkt, który ma tak wysokie stężenie methylglyoxalu (MGO) – składnika, który niszczy bakterie, wirusy i grzyby, chroni organizm przed zakażeniami, ułatwia gojenie uszkodzeń skóry, ma działanie przeciwzapalne i zapobiega nowotworom. Wykładamy naszą masę na papier do pieczenia lub prostokątną foremkę do pieczenia i formujemy prostokąt, który grubiścią będzie przypominał sklepowe batoniki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://czynnikipierwsze.com/zdrowe-batony-bez-pieczenia/