Kruche ciasteczka korzenne

Kruche ciasteczka korzenne

Składniki: 180 g mąki orkiszowej 20 g kakao 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 łyżeczka cynamonu 100 g miękkiego masła 100 g ksylitolu 1 jajko (wielkość L) Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i przyprawę do piernika wymieszać. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku rozgrzanym do 175 C (termoobieg) przez ok. 9-10 minut. Moje dzieci uwielbiają je do tego stopnia, że pieczemy je przez cały rok. Miękkie masło utrzeć z ksylitolem, cały czas miksując dodać jajko.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.marta-gotuje.pl/swiateczne-ciasteczka-korzenne/