Bezowe choinki to świetny pomysł na świąteczną przekąskę zwłaszcza dla najmłodszych, którzy nie zawsze przepadają za makowcami i tradycyjnymi sernikami : ) Pięknie prezentują się na stole, a do tego są pyszne. Składniki (16 sztuk): - 4 białka - 200 g drobnego cukru * - szczypta soli - barwnik spożywczy np. zielony - opcjonalnie cukrowa posypka do dekoracji - patyczki do szaszłyków * Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdki i na dużej blasze z piekarnika, wyłożonej papierem do pieczenia wyciskać choinki. Jeśli potrzebujecie zmniejszyć lub zwiększyć ilość choinek należy pamiętać, że na 1 białko przypada 50 g cukru.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.marta-gotuje.pl/bezowe-choinki/