Racuszki na kefirze

Śniadania
16.07.2018 12:35
Racuszki na kefirze

Składniki (ok. 15 sztuk): 1 szklanka kefiru 1 jajko (wielkość L) 1 łyżka cukru 1 łyżka cukru wanilinowego 1/2 płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka octu ok. 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej* szczypta soli Smażyć na rozgrzanej teflonowej patelni (bez tłuszczu lub z minimalną ilością rozsmarowanego na dnie oleju) na niewielkim ogniu z obu stron na złoty kolor. 2 jabłka *Uwaga – dałam odrobinę mniej, ale tak, aby ciasto było gęste i z oporem spadało z łyżki. Racuchy na kefirze to szybsza alternatywa dla tych tradycyjnych-drożdżowych, ale najważniejsze, że równie pyszna : )

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.marta-gotuje.pl/racuchy-na-kefirze/