Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem

Anna
Przekąski
24.11.2019 16:29
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem

Składniki: 250 g świeżego szpinaku lub 350 g mrożonego 200 g łososia wędzonego 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 3 duże jajka 1 łyżeczka soku z cytryny 250 g serka śmietankowego 2 łyżki posiekanego koperku Idealnie nadaje się na każdą porę roku, a zwłaszcza świetnie sprawdzi się na zbliżające święta Bożego Narodzenia czy na kolację wigilijną. Jeżeli jesteście znudzeni przygotowywaniem co roku tych samych dań z ryb na Waszą świąteczną kolację, polecam zapoznać się z moim przepisem. Natomiast jeżeli używamy szpinaku mrożonego, również podgrzewamy go na suchej patelni, ale na końcu odsączamy nadmiar wody. Następnie mieszamy go z 3 żółtkami, gałką muszkatołową, solą, pieprzem oraz 1 łyżeczką soku z cytryny. Opis Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem: Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem to świetna i smaczna przystawka. Następnie białka z 3 jajek ubijamy na sztywną masę ze szczyptą soli. Rolada składa się z wędzonego łososia co według tradycji będzie idealne. Następnie podgrzewamy na suchej patelni, aż się skurczy. Następnie gotową roladę zawijamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Natomiast szpinak mrożony możemy tylko wymieszać z powyższymi składnikami w misce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/rolada-szpinakowa-z-wedzonym-lososiem/