Po tym czasie ponownie ciasto zagniatamy przez chwilkę i formujemy z ciasta wałek ,dzielimy go na 15 porcji (lub 20 jeśli chcecie żeby bułeczki były małe ).Z każdej porcji formujemy w dłoniach okrągłe bułeczki a następnie każdą obtaczamy w mące i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na rozczyn: - 450 g mąki pszennej (u mnie 450) - 40 g drożdży - 600 ml ciepłego mleka - 530 g mąki - 75 g miękkiego masła - 30 g cukru - 1,5 łyżeczki soli - dodatkowo mąka do obtoczenia bułeczek Przygotowanie: 15 min ,grzałka góra dół. Smacznego:-) Biały chleb na zakwasie Bułki śniadaniowe z czosnkiem niedźwiedzim Domowe pieczywo - dużo pomysłów Chleb z ziarnami bez czekania Jak się połączy to przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok 30 min. Przykrywamy ponownie ściereczką i odstawiamy jeszcze na ok 30 min .po Przykrywamy ciasto i zostawiamy jeszcze na 15 min ,żeby odpoczęło.