Wyszły pyszne, polecam i miłego dzionka życzę :-) Składniki: - 2 puszki tuńczyka w sosie własnym - pęczek koperku - 1 mniejsza cebula - 2 ząbki czosnku - 2 jajka M+ 1 do panierki - 4 łyżki mąki pszennej - sól - pieprz - bułka tarta 1. 2. Tuńczyka odsączamy z zalewy, wrzucamy do miski, dodajemy posiekany koperek, jajka, naszą cebulę, mąkę i mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy (soli musimy dać troszkę więcej). Kotleciki z tuńczyka z koperkiem Dzień dobry :-) Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Łyżką nabieramy porcje masy formujemy kotleta i najpierw panierujemy z jajku, a następnie w bułce. Jak się nam zeszkli dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek i smażymy jeszcze z minutę.