Szczegóły znajdziecie tutaj: https://www.facebook.com/lesne.skarby.7/photos/a.844217612393771/1426480070834186/?type=3&theater Roladki ze schabu nadziewane borowikami Składniki: 4 plastry schabu bez kości 80 g suszonych podgrzybków Leśne Skarby 1 cebula 1 czubata łyżka posiekanej zielonej pietruszki 3 łyżki masła około 4 łyżek śmietanki 30% 3 szczypty słodkiej czerwonej papryki pieprz i sól do smaku 1 jajko bułka tarta do panierowania opcjonalnie: 2 łyżeczki przyprawy do gulaszu (patrz uwagi na końcu) Przygotowanie: Suszone grzyby przekładamy do garnka i zalewamy wodą (woda ma przykryć nasze grzyby), odstawiamy na minimum 30 minut do namoczenia. Tak przygotowane nadziewane roladki w borowikowym sosie sprawdzą się zarówno na tradycyjny obiad, jak i przyjęcia lub rodzinne spotkania. Nadziewane roladki ze schabu w borowikowym sosie Szukasz pomysłu na pyszny obiad? Następnie dodajemy pozostałe grzyby (można je wcześniej drobniej posiekać) wraz z wywarem, w którym się gotowały. Plastry schabu rozbijamy na cienkie kotlety i doprawiamy z jednej świeżo mielonym pieprzem i solą. W rondlu na łyżce masła podsmażamy posiekane grzyby i pół posiekanej cebuli. W razie potrzeby można w trakcie dodać niewielką ilość wody. Do 06.12.2019 roku na profilu Leśne Skarby trwa rozdanie, w którym wygrywa aż 5 osób! Do zwycięzców powędrują paczki z produktami od Leśne Skarby, w których znajdą się produkty niezbędne do przygotowania Świąt Bożego narodzenia. Każdą roladkę najpierw obtaczamy w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Pyszne nadziewane roladki w borowikowym sosie. Całość doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem, solą i szczyptą słodkiej czerwonej papryki. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Ja zawsze mam zapas pysznych suszonych borowików od Leśne Skarby Są idealne na każdą okazję. Całość jest naprawdę prosta w przygotowaniu i… mocno grzybowa 🙂