Pasztet świąteczny z żurawiną

Kasia

Boże Narodzenie

14.11.2019 18:43

Pasztet świąteczny z żurawiną

Zobaczcie film jak zrobić taki pasztet krok po kroku : Jeśli chcielibyście kupić maszynkę którą używam w przepisie ,bo naprawdę warto to zapraszam -https://www.bosch-home.pl/lista-produktow/drobny-sprzet-kuchenny/maszynki-do-mielenia/MFW3X18W?breadcrumb=null Składniki: - 150-200 g suszonej żurawiny - 1 kg mięsa z udek kurczaka - 150 g wędzonego boczku - 200 g boczku surowego - 100 g wątróbek drobiowych - 2 cebule - 2 marchewki - 2 pietruszki - 10 ziarenek pieprzu - 5 ziarenek ziela angielskiego - 3 liście laurowe - 1 gwiazdka anyżu(mała ) - 1 jajko, rozkłócone - sól i pieprz - 3-4 łyżki bułki tartej Przygotowanie: Mięso (oprócz wątróbki)wkładamy do dużego garnka,razem z obranymi warzywami,pieprzem,zielem angielskim,liściem laurowym i anyżową gwiazdką i odrobiną soli,zalewamy 2 litrami wody ,gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa. Po tym czasie wszystko wyjmujemy,jak wszystko trochę przestygnie ,obieram z kości i rozdrabniam wszystko (mięso bez kości,warzywa i wątróbkę)mikserem,dodajemy jajko,bułkę tartą i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pyszny pasztet,delikatnie przełamany słodyczą żurawiny,polecam na co dzień i od święta ,pięknie będzie się prezentował na stole i na pewno posmakuje waszym gościom

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2019/11/pasztet-pieczony-z-zurawina.html