Domowe ciastka Oreo

Desery

13.11.2019 16:53

Domowe ciastka Oreo

Do przygotowania ciastek będziemy potrzebowali: Z podanej porcji wyjdzie około 45 ciastek, użyłam foremki o średnicy około 4 cm 200 g mąki pszennej (do typu 550) 120 g masła o temperaturze pokojowej (miękkie) 80 g cukru pudru 40 g kakao ciemnego (bez cukru) 1 jajko (rozmiar L) ½ łyżeczki proszku do pieczenia na nadzienie: 200 g białej czekolady 4 łyżki śmietanki 30% lub 36% Link do filmiku z przepisem na: Ciastka oreo Wyrobione ciasta zawijam w folię spożywczą i wkłada m do lodówki na około 30 minut. Ciastka mam już od pieczone i wystudzone teraz przygotuję nadzienie: Do rondelka przekładam połamaną czekoladę, dodaję śmietankę i rozpuszczam w gorącej kąpieli wodnej – nadzienie jest gotowe. Blachę z ciastkami wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C, na środkową półkę i piekę około 10-11 minut. ciasto możemy przygotować ręcznie lub robotem: Do miski wsypuję mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia i delikatnie mieszam dłonią, tak żeby składniki dokładnie się wymieszały. Z rozwałkowanego ciasta wykrawam ciasteczka i układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczenie ciastek: Schłodzone ciasto, rozwałkowuję na grubość około 2-3 milimetrów. Na ciastko kładę około 1/2 łyżeczki czekolady i nakrywam drugim ciastkiem.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://uwagababciagotuje.blogspot.com/2019/11/domowe-ciastka-oreo-czekoladowe.html