Ciasto leśny mech

Desery
13.11.2019 15:04
Ciasto leśny mech

Ocet jabłkowy 1 łyżka Olej roślinny 40 g Majonez roślinny (lub więcej oleju) 10 g Proszek do pieczeni i soda oczyszczona po 2 łyżeczce Krem: Tofu naturalne 1.5 opakowania (270 g) Majonez roślinny 30 g Mleko roślinne 75 g Cukier puder 40 g Wanilia laska wanilii lub aromat Śmietan-fix opcjonalnie 1 opakowanie Szpinak zblanszować lub podgrzać w mikrofali tak by zmiękł. 😉 Wegańskie ciasto leśny mech u mnie przeszło wszystkie testy!🙌🙋‍ Roślinne ciasto leśny mech (blaszka o średnicy ok. 25 cm) Zielone ciasto: Szpinak świeży 1 opakowanie Mąka pszenna 360 g Cukier lub słodzik 40 g Woda 360 ml (od tej ilości należy odjąć masę odciśniętego szpinaku) Wiosenny klimat na talerzu to teraz podstawa, więc nawet ciasto dobrze zrobić w kolorze zielonym😋💚 Idealne na weekend i od święta! Kiedy ciasto będzie upieczone (suchy patyczek) uchylamy piekarnik i zostawiamy na jeszcze 10 minut w środku. Wykładamy ciasto do wyłożonej papierem foremki i pieczemy w nagrzanym piekarniku (180 stopni) przez około 45 minut. W międzyczasie blendujemy tofu, majonez, mleko na gładką masę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/ciasto-lesny-mech/