Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 200 g kaszy bulgur 1/2 łyżeczki soli 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 bakłażan 2 garści jarmużu 300 g pieczonej dyni uprażone pestki dyni 40 g sera feta olej do smażenia sól pieprz Wykonanie: Bulgur wrzucamy do garnka o grubym dnie, dodajemy 1/2 łyżeczki soli i 1,5 szklanki wrzątku. Dziś na blogu jesienna bulgur z dynią i bakłażanem, a także parę słów o kuchennych gadżetach, bez których nie możemy się obejść w kuchni, czyli o garnkach. Dziś na blogu jesienna bulgur z dynią i bakłażanem, a także parę słów o kuchennych gadżetach, bez których nie możemy się obejść w kuchni, czyli o garnkach. W międzyczasie bakłażana kroimy w cienkie plastry, smarujemy je delikatnie olejem, oprószamy solą i pieprzem i grillujemy na patelni grillowej z obydwu stron. Na talerzu układamy plastry bakłażana na nich układamy wymieszaną z warzywami kaszę, pokruszoną fetę i uprażone pestki dyni. W połączeniu z grillowanym bakłażanem i zdrową kasza bulgur stworzy idealne jesienne danie. W połączeniu z grillowanym bakłażanem i zdrową kasza bulgur stworzy idealne jesienne danie. Warzywa szklimy na patelni na rozgrzanym oleju, następnie dodajemy pokrojony jarmuż i smażymy, aż listki zmiękną. Gdy bakłażan będzie już prawie gotowy układamy obok niego upieczona dynię i grillujemy przez chwilę z każdej strony. Jesienna kasza bulgur z dynią