Składniki: – 250g boczniaków – 100g panieru wielozbożowego (lub bułki tartej) – 40g mąki żytniej 720 – 2 jajka – 2 łyżki mleka – sól, pieprz – oliwa Boczniaki panierujemy najpierw w mące, później w jajku z mlekiem, a na koniec obtaczamy w panierze. Dlatego, chciałabym przedstawić Wam rewelacyjne pieczone schabowe z boczniaków, które smakiem naprawdę mogą konkurować z mięsną ich wersją. Pieczemy je 30 minut, a w połowie czasu odwracamy je na drugą stronę. Nie chcę całkowicie z niego zrezygnować, ale na pewno chcę je ograniczać. Ponadto, dzięki temu, że są pieczone – zawierają o wiele mniej tłuszczu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://befitbestrong.pl/pieczone-schabowe-boczniakow-fit/