Składniki: 1/4 czerwonej papryki około 1 cm pora (biała część) 1 mały zielony ogórek (gruntowy) około 0,5 słoika kiszonego kalafiora Gustalik Kiszonki 1 pełna łyżka majonezu świeżo mielony pieprz i sól do smaku mała szczypta granulowanego czosnku Przygotowanie: Kalafiora wyjmujemy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do miski. Dziś zapraszam Was na pyszną i naprawdę prostą w przygotowaniu sałatkę, którą możecie podać jako dodatek do innych dań lub samodzielną propozycję. Dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, obranego i pokrojonego w kostkę zielonego ogórka oraz drobno pokrojony por. Ja dziś przygotowałam ją do obiadu, ale na Wszystkich Świętych planuję ją przygotować ponownie i postawić jako jedną z wielu sałatek. Koniecznie zajrzyjcie do Kiszonki Gustalik Zdrowie i smak 😀 Naturalne składniki, niebanalne połączenia, bez konserwantów, niepasteryzowane, ręczna produkcja. A taka sałatka jest naprawdę wyjątkowa za sprawą kiszonego kalafiora.