Moja wersja nadzienia to mięso drobiowe zamarynowane w jogurcie i przyprawie do gyrosa i usmażone na patelni, kapusta, czerwona cebula, pomidory, awokado i sos czosnkowy. Przykryć ściereczką i odstawić na ok. 30 minut w ciepłe miejsce. Uformować kulę, umieścić w misce, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do czasu podwojenia objętości. Każdą z części ponownie lekko wyrobić i rozwałkować na placek o średnicy ok. 15 cm. Kamień lub blachę nagrzać przed pieczeniem Pity piec w temp. 220ºC przez ok. 14 minut. Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej + do podsypywania 5 g suchych drożdży 0,5 szklanki wody 0,5 łyżeczki soli 1 łyżka oliwy
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/chlebek-pita/