Szakszuka z papryką i kiełbasą krakowską

Ewa

Śniadania

24.10.2019 8:50

Szakszuka z papryką i kiełbasą krakowską

Zróbcie sobie na śniadanie czy nawet na kolację;) 1 puszka pomidorów krojonych 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 ząbek czosnku około 120 g kiełbasy krakowskiej suchej suszone oregano suszona bazylia szczypta kminu rzymskiego sól, pieprz 2-4 jajka olej Mieszamy wszystko razem, po czym smażymy przez chwilę już bez mieszania, tak by nadmiar płynów odparował z patelni. W teorii porcja ta miała wystarczyć dla 4 osób, a poradziliśmy z nią sobie we dwójkę;) Udostępnij Zapisz Nie wiem jak Wy, ale ja wszelkie dania na bazie pomidorów, papryki, cukinii itp Pod koniec dodajemy czosnek i smażymy jeszcze 1-2 minutki. Doprawiamy je szczyptą soli i pieprzu i zmniejszając ogień gotujemy pod przykryciem do czasu aż białko jajek się zetnie. Gdy lekko się zrumieni dodajemy pokrojoną paprykę i smażymy dalej. Nie inaczej było, gdy zrobiliśmy szakszukę – nie mogłam się od niej oderwać.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2019/10/24/szakszuka-z-papryka-i-kielbasa/