Składniki: Chlebki naan: - około 2 szklanki mąki - około 1/2 szklanki ciepłej wody - 3 g suchych drożdży - po 1/2 łyżeczki soli i cukru - 2 łyżki oliwy - 1 cebula - 250 g czarnej fasoli - 1 czerwona papryka - kilka pieczarek - 300 ml passaty pomidorowej - 1 papryczka chilli (lub jej część) - sól, pieprz - 2 łyżki oleju - 2-3 jajka - szczypiorek - ser feta - około 100 g ugotowanej ciecierzycy - 2 łyżki oliwy - po 1 łyżeczce papryki w proszku słodkiej i ostrej oraz kurkumy - sól, pieprz - około 200 g kremowego serka - 2 ząbki czosnku Wykonanie: Ze składników na chlebki naan zagnieść ciasto, wyrobić i odstawić do wyrośnięcia. Z wyrośniętego ciasta odrywać kawałki, wałkować je na cienkie placki, a następnie smażyć na suchej patelni po około 2 minuty z każdej strony. Po zdjęciu z patelni posmarować czosnkowym serkiem, wyłożyć 2-3 łyżki sosu z fasolą, usmażone jajko oraz upieczoną ciecierzycę, całość posypać pokruszonym serem feta i posiekanym szczypiorkiem. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, następnie dodać pokrojona paprykę i pieczarki oraz posiekaną chilli, podsmażyć 5 minut, następnie dodać ugotowaną fasolę, wlać passatę. Serek wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, można opcjonalnie dodać trochę soku z cytryny. Gotować na małym ogniu około 20 minut, aż sos nieco się zredukuje.