Rozgrzewająca Zupa z Soczewicą

Joanna
Obiad
13.10.2019 4:32
Rozgrzewająca Zupa z Soczewicą

Około 950ml wywaru warzywnego lub z kurczaka 400ml mleczka kokosowego 1 duży ziemniak słodki (pokrojony w kostkę) 2 gałązki selera naciowego ( pokrojone w paski ) 1 średnia marchew (pokrojona w kostkę) 1 cebula (pokrojona w kostkę) Aby podtrzymać odporności należy też spożywać produkty bogate w witaminę C ( brokuł, owoce cytrusowe, papryka) , witaminę E ( orzechy, nasiona, awokado) i witaminę B6 ( jajka, mleko, kurczak, indyk, ryba płatki owsiane, brązowy ryż, ciecierzyca). Gdy cebula lekko się zarumieni dodajemy resztę składników ( prócz kolendry i jarmużu) – gotujemy około 20 minut; Po 20 minutach dodajemy jarmuż gotujemy dodatkowe 10 minut. Niektóre badania sugerują, że spożywanie jarmużu może wzmacniać naturalną obronę przeciw wirusom, bakteriom, toksynom – wszystko dzięki właściwościom stymulujących układ odpornościowy. Soczewica to niskokaloryczne źródło białka roślinnego; Białka są niezbędne to produkcji przeciwciał które walczą z infekcjami – ważne jest to aby każdy posiłek zawierał białko. Witamina A jest witaminą antyoksydacyjną która usuwa wolne rodniki; dodatkowo wzmacnia układ odpornościowy i spowalnia proces starzenia się skóry i organizmu. 1 -2 filiżanki cukinii (pokrojona w kostkę) 4 filiżanki jarmużu Bardzo ważne jest to co jemy, gdyż niektóre produkty dodane do naszych dań mogą wesprzeć nasz układ odpornościowy. Zupa z zielonej soczewicy z mleczkiem kokosowym, to pyszne, aromatyczne i sycące danie idealne na chłodne i wietrzne dni. Zupa zawiera imbir i czosnek obie przyprawy są antybakteryjne i wzmacniające układ odpornościowy. Imbir rozgrzewa tym samym poprawia cyrkulację krwi; niektóre bania sugerują, że imbir przyspiesza metabolizm i zmniejsza apetyt.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://harmoniacialaiumyslu.com/2019/10/13/rozgrzewajaca-zupa-z-soczewica-i-mleczkiem-kokosowym/