Drożdżówka po francusku – na deser lub śniadanie

Magdalena
Desery
28.02.2018 18:40
Drożdżówka po francusku – na deser lub śniadanie

Składniki: - 3 kawałki ciasta drożdżowego z masłem i rodzynkami Brześć - 1 jajko - 3 łyżki mleka - niespełna 1/2 łyżki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią - 3 łyżki masła - do podania: cukier puder, bita śmietana lub owoce Przygotowanie: W miseczce mieszamy dokładnie jajko, mleko i cukier waniliowy. Jeśli podacie ją tak jak ja z bitą śmietaną będzie doskonałym deserem. Następnie w naszej masie maczamy z obu stron kawałki ciasta drożdżowego. Tak przygotowane ciasto smażymy na rozgrzanym maśle z obu stron.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/drozdzowka-po-francusku-na-deser-lub-sniadanie/