Składniki (10 sztuk): 100 g mąki migdałowej 120 g mąki ryżowej szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia (bez glutenu) 80 g erytrytolu lub ksylitolu 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 50 g oleju kokosowego 20 g syropu daktylowego lub klonowego 1 jajko (wielkość L) 40 g gorzkiej czekolady (bez cukru) Mąki wymieszać ze szczyptą soli, proszkiem do pieczenia, erytrytolem i ekstraktem z wanilii. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C (termoobieg) przez ok. 10-13 minut. Olej roztopić na niewielkim ogniu, dodać syrop daktylowy, wymieszać. Dłonią uformować ciasteczka i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.marta-gotuje.pl/ciasteczka-ala-pieguski-fit/