Składniki: 4 jajka 1 budyń śmietankowy bez cukru (bez glutenu) 1/2 szklanki miodu/syropu z agawy 2 łyżeczki cynamonu 5 łyżek mąki jaglanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bez glutenu) 2 jabłka szczypta soli Wykonanie: Oddzielamy białka od żółtek. Ciasto z jabłkami z dodatkiem śmietankowego proszku budyniowego oraz cynamonu, w wersji bezglutenowej - z mąką jaglaną zamiast pszennej. W oddzielnej misce mieszamy składniki suche: budyń śmietankowy z cynamonem, proszkiem do pieczenia oraz mąką jaglaną. Dodajemy miód/syrop z agawy i miksujemy jeszcze około 2 min.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/10/budyniowy-jablecznik-z-cynamonem.html