Składniki:700 g oczyszczonych i obranych maślaków (małe sztuki) 1 mała marchewka 1 cebula 500 ml wody 180 ml octu 10% 2 łyżki cukru 1,5 łyżeczki soli 4 listki laurowe 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu 2 łyżeczki gorczycy 1 łyżka ziela angielskiego Pasteryzujemy przez pięć minut od zagotowania wody, następnie układamy je wieczkiem do doły i pozostawiamy do wystygnięcia. Sposób wykonania:Grzyby wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, wsypujemy 1 łyżkę soli i doprowadzamy do wrzenia. Słoiczki układamy w dużym garnku wyłożonym ścierką, wlewamy wodę do 3/4 ich wysokości. Od zagotowania wody gotujemy jeszcze przez 10 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2019/10/marynowane-maslaki.html